Figyelem! A koronavírus miatt módosul a növényegészségügyi bejelentések határideje

Figyelem! A koronavírus miatt módosul a növényegészségügyi bejelentések határideje

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja az érintetteket, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetre való tekintettel megváltozik a növényegészségügyi bejelentések határideje. Ez azt jelenti, hogy a bejelentési kötelezettségnek - 2020. március 14. helyett - 2020. április 30-ig kell eleget tenni, továbbá ennek megfelelően a növényegészségügyi vizsgálatokra vonatkozó támogatási igényeket is április végéig lehet benyújtani.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A növényegészségügyi regisztrációs szám igénylésének és a termelés éves adatainak bejelentési határideje a vonatkozó uniós rendelet alapján a vegetatív szaporítóanyagok, a vetőmagok és a vetőburgonya esetében is egységesen 2020. március 14-re változott - írja a Nébih. A jogszabály a jövő évtől kezdődően már április 30-ban határozza meg a bejelentési határidőt, ugyanakkor a koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel a hatóság már az idei évben is ezt a határidőt veszi figyelembe. Ennek megfelelően a növényegészségügyi vizsgálatokra vonatkozó támogatási igény benyújtási határideje is 2020. április 30-ra módosul.

További lényeges változás, hogy a kérelmet, valamint a bejelentést - a személyes találkozások minimalizálása érdekében - nem szükséges papír alapon benyújtaniuk vagy megküldeniük az érintetteknek. Ehelyett a Nébih arra kéri az érintettetek, hogy a dokumentumokat ügyfélkapun keresztül vagy elektronikus levélben juttassák el a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi osztályának.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?