Gombákat és atkákat talált az Ázsiából érkezett titokzatos magvakban a brazil hatóság

Gombákat és atkákat talált az Ázsiából érkezett titokzatos magvakban a brazil hatóság

MTI
A brazil mezőgazdasági minisztérium kedden közölte, hogy "gombákat, atkákat és baktériumokat" találtak vélhetőleg Ázsiából postai úton keresztül érkezett titokzatos, magvakat tartalmazó csomagokban. A tárca figyelmeztetett arra, hogy ezek "veszélyesek" lehetnek. A hatóságok szerint 258 ilyen tartalmú csomag érkezett megrendelés nélkül az elmúlt hetekben az ország 27 állama közül 25-be.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

José Guilherme Leal, a mezőgazdasági minisztérium védelemért felelős államtitkára elmondta, hogy olyan ellenőrizetlen anyagról van szó, amelyről nem tudni, hogy hogyan keletkezett, kezelték-e vegyszerrel, mérgező-e, ezért arra kérik a lakosságot, hogy ne nyúljanak hozzá, és azonnal adják át a hatóságoknak. A mezőgazdasági államtitkár sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ismeretlen eredetű magvak elsősorban Kínából, Hongkongból és Malajziából érkezhettek Brazíliába. Az EFE spanyol hírügynökség az esettel kapcsolatban megjegyzi, hogy hasonló jelenség játszódott le az Egyesült Államokban, Kanadában és egyéb országokban, ahol szintén Ázsiából származó magvakat kaptak kézhez emberek postai úton keresztül.

Leal kijelentette, hogy jelenleg nincs ok aggodalomra, óvatosságra viszont annál inkább. Mindazonáltal kizárta, hogy a küldeményeknek közük lenne a világ egyik legnagyobb élelmiszer-előállítójának számító Brazília mezőgazdasága elleni "támadáshoz".

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?