Több száz millióból dolgoztak ki gabonatároló rendszert Csanád-Csongrád megyében

Több száz millióból dolgoztak ki gabonatároló rendszert Csanád-Csongrád megyében

MTI
A korábbiaknál hatékonyabb és kíméletesebb szemestermény-tároló rendszert dolgozott ki uniós támogatással a hódmezővásárhelyi Dió 896 Kft. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A mintegy 662 millió forintból, 364 millió forint hazai és uniós állami támogatással megvalósult projekt innovatív anyagmozgatási, silótöltési és siló-átszellőztetési rendszerrel egészíti ki a szemestermény-szárítási és -tárolási technológiát. Az eddig még nem alkalmazott töltési technológia szabadesés-mentes, így minimalizálja a szemtörést, csökkenti a szálló port. A továbbfejlesztett átszellőztetési rendszerrel homogén nedvesség- és hőmérséklettér biztosítható. A kilépő levegő tisztításával csökken a környezetterhelés. Az újszerű technológiának köszönhetően javult a rendszer hatékonysága, üzembiztonsága. A fejlesztési munkák elvégzéséhez a vállalkozás kiegészítő technológia eszközöket vásárolt a gabonatárolóhoz és tisztítógéphez, valamint elkészültek a gabonatároló siló és tisztítógép alépítményei.

A magyar magántulajdonú Dió 896 Kft. 1996-os megalakulásától vegyi anyagok, mezőgazdasági anyagok és tisztítószerek kereskedelmével foglalkozott, majd 2005-től megkezdte termékpalettájának átalakítását. A cég műtrágyákkal, majd növényvédő szerekkel bővítette kínálatát, integrációs tevékenységet folytat, növényvédelmi szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, valamint terménytisztítást, -szárítást és -tárolást végez partnereinek. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 42 alkalmazottat foglalkoztató cég 2019-ben a megelőző évhez képest 1,4 százalékkal alacsonyabb, 7,649 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, adózott eredmény meghaladta a 33 millió forintot, ami mintegy 13 millió forinttal volt alacsonyabb a 2018-asnál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?