2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Erdőtelepítési lázban ég Magyarország: több tízezer hektáron ültetnek fákat

Erdőtelepítési lázban ég Magyarország: több tízezer hektáron ültetnek fákat

MTI
Meghaladta a 100 milliárd forintot az erdőtelepítésre odaítélt források nagysága - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára pénteken, Lajosmizsén.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Feldman Zsolt elmondta, hogy jelenleg 2600 gazdálkodó telepít több mint 25 000 hektár erdőt, 112 milliárd forintból. Hozzátette, hogy az elmúlt egy évben ugrásszerűen megnőtt a gazdálkodók érdeklődése az erdőtelepítési támogatás iránt, mivel sikerült úgy alakítani a telepítési, ápolási és fenntartási támogatásokat, hogy a gazdálkodók érdekeltekké váljanak abban, hogy a rosszabb minőségű földjeikre erdőt telepítsenek. 

Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár is arról beszélt, hogy 2019-ben megfordult az erdőtelepítési trend Magyarországon a támogatások átalakításának köszönhetően. Hozzátette, hogy a 80-130 százalékos telepítési egységáremelésnek köszönhető, hogy a korábbi 2000 hektáros telepítési igény 25 000 hektárra emelkedett. A rendszerváltozás óta a magán erdőgazdálkodók 200 ezer hektár erdőt telepítettek, ami a jelenlegi kétmillió hektár 10 százaléka - fűzte hozzá az államtitkár.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31