Hatalmas vihar csaphat le az országra szombaton: mutatjuk, hol lehet a legdurvább

Hatalmas vihar csaphat le az országra szombaton: mutatjuk, hol lehet a legdurvább

MTI
A hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) néhány megye kivételével az ország egész területére figyelmeztetést adott ki szombatra. Emellett több megyében zivatarveszélyre is figyelmeztetnek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A veszélyjelzésükben azt írták: szombaton az északkeleti országrész kivételével már nagy területen 25 és 27 Celsius-fok között alakulhat a napi középhőmérséklet. Így a hőség miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az országos előrejelzés szerint szombaton a hajnali 13-21 fokról délutánra 29-35 fokig emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap és hétfőn viszont tovább fokozódik a kánikula.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kiemelték azt is, hogy szombaton napközben mindenekelőtt az Észak-Dunántúlon, de az Északi-középhegység térségében is kialakulhatnak helyenként zivatarok. Viharos széllökések, esetleg aprószemű jég és intenzív csapadék kísérheti a zivatarokat. Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az országos tisztifőorvos és az Országos Meteorológiai Szolgálat hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. A tartós hőség miatt Müller Cecília szombattól hétfő éjfélig rendelte el másodfokú intézkedését, a hőségriasztást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03