Ezen múlik, lesz-e fehér karácsony idén: kiderült, mi vár a magyarokra az ünnepekkor

Ezen múlik, lesz-e fehér karácsony idén: kiderült, mi vár a magyarokra az ünnepekkor

agrarszektor.hu
Még pontosan két hét van karácsonyig, és mindenkit egyre jobban foglalkoztat, hogy idén mire lehet számítani? Végre fehér lesz a karácsony, vagy sem? Az előrejelzések szerint egy hidegpárna konzerválhatja a keleten vasárnap lehulló havat, az ünnep előtt pedig megnyílhat az út a sarki légtömegek előtt.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az aktuális előrejelzések alapján a jövő hét folyamán egy anticiklon húzódik majd Magyarország fölé, és egyre nagyobb területre ülhet be a hidegpárna - olvasható az Időkép.hu oldalán. Ez pedig konzerválhatja azt a hótakarót, amely vasárnap keleten, délkeleten alakulhat ki egy mediterrán ciklonnak köszönhetően. Nyugaton, északnyugaton viszont enyhébb idő körvonalazódik, így ott a meglévő hóréteg jelentős mértékben veszíthet a vastagságából.

Ez az anticiklon valamikor a jövő hét vége felé vélhetően egyre inkább a Brit-szigetek fölé fog húzódni. Ám ennek peremén megnyílhat az út a hideg, sarkvidéki légtömegek előtt Magyarország felé.

Így indulhat meg a sarkvidéki légtömeg Közép-Európa fölé (Előrejelző modell: ECMWF (Forrás: WXCharts.com))

Ennek lefolyása még meglehetősen bizonytalan, bíztató viszont, hogy az ECMWF modell európai hőmérsékleti anomália előrejelzése alapján a december 20-ától kezdődő hét, vagyis karácsony hete már az átlagosnál hidegebb idő jegyében telhet. Azt illetően, hogy ehhez csapadék, ezen belül havazás is fog-e társulni, még nem tudni. Az Időkép.hu ugyanakkor jelezte, hogy ebben a kérdésben a nagy időtáv miatt még felesleges lenne részletekbe bocsátkozni.

A fehér szenteste esélye az ECMWF modell december 10-i valószínűségi előrejelzése alapján (Forrás: Időkép.hu)
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?