Már látszik, hol lehet fehér karácsony: térképen mutatjuk, melyik megyékben eshet hó

agrarszektor.hu
Egyre kisebb az esélye annak, hogy fehér karácsony lesz idén Magyarországon. A legfrissebb előrejelzések szerint a legnagyobb valószínűséggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében várható havazás, de Csongrád-Csanád és Vas megyében is van rá esély, hogy esni fog a hó.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Vasárnap délután erősebb hidegfront tör be, mögötte száraz, több fokkal hidegebb levegő érkezik - írja az Időkép. Kedd-szerda környékén elsősorban a szélvédett, fagyra érzékeny helyeken megjelennek a -10 fok alatti minimumok, és napközben is csak fagypont körül alakul a csúcshőmérséklet. Sokat fog viszont sütni a nap, számottevő csapadék nem várható, legfeljebb mutatóban alakulhat ki egy-egy hózápor.

Forrás: Időkép

A jelenlegi számítások szerint úgy tűnik, hogy a hét közepétől a Földközi-tenger fölött egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki mediterrán ciklonok, melyek hazánkat is elérhetik. Így karácsonykor már nagyobb eséllyel alakulhat ki csapadék, amelynek halmazállapota erősen függ a ciklonok útvonalától.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?