2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Kiderült, lesz-e hó karácsonykor Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja

Kiderült, lesz-e hó karácsonykor Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Egyre kisebb az esélye a fehér karácsonynak Magyarországon, jövő héten ugyanis enyhülés körvonalazódik. A hideg és a hótakaró északon tarthat ki legtovább, karácsonyra viszont ott is elolvadhat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Alig több, mint egy hét van karácsonyig, most már kezd körvonalazódni az ünnepek környékén várható időjárás - írja az Időkép. Pár napos lehűlést és erősebb hajnali fagyokat követően a jövő héten délnyugatira forduló áramlással egyre enyhébb légtömegek érkeznek, kezdetben csak a magasabb légrétegekben, majd a hét közepétől a talaj közelében is. Legtovább a havas északi tájakon tarthat ki a hideg, emellett a péntek éjjel várható havazás nyomán a nyugati tájakon van esély rá, hogy a lehullott hótakaró kitartson, az ország nagy részén viszont egyre kevesebb az esélye a fehér karácsonynak.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A jelenlegi számítások alapján szenteste napja és a karácsony is enyhe, kora tavaszias idő jegyében telhet. Természetesen az időtáv miatt még mutatkozik némi bizonytalanság, a legtöbb előrejelző modell azonban egyetért az enyhülés tekintetében.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31