Kiderült, lesz-e hó karácsonykor Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja

Kiderült, lesz-e hó karácsonykor Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Egyre kisebb az esélye a fehér karácsonynak Magyarországon, jövő héten ugyanis enyhülés körvonalazódik. A hideg és a hótakaró északon tarthat ki legtovább, karácsonyra viszont ott is elolvadhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Alig több, mint egy hét van karácsonyig, most már kezd körvonalazódni az ünnepek környékén várható időjárás - írja az Időkép. Pár napos lehűlést és erősebb hajnali fagyokat követően a jövő héten délnyugatira forduló áramlással egyre enyhébb légtömegek érkeznek, kezdetben csak a magasabb légrétegekben, majd a hét közepétől a talaj közelében is. Legtovább a havas északi tájakon tarthat ki a hideg, emellett a péntek éjjel várható havazás nyomán a nyugati tájakon van esély rá, hogy a lehullott hótakaró kitartson, az ország nagy részén viszont egyre kevesebb az esélye a fehér karácsonynak.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A jelenlegi számítások alapján szenteste napja és a karácsony is enyhe, kora tavaszias idő jegyében telhet. Természetesen az időtáv miatt még mutatkozik némi bizonytalanság, a legtöbb előrejelző modell azonban egyetért az enyhülés tekintetében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02