Durva fordulatot vehet az időjárás: meglepően meleg jöhet karácsonykor

Durva fordulatot vehet az időjárás: meglepően meleg jöhet karácsonykor

agrarszektor.hu
Egyelőre vége szakad a téli időnek, és fokozatos melegedés jön a héten. Mindez azt is jelenti, hogy karácsonykor kifejezetten enyhe, kora tavaszt idéző időjárás jöhet, napközben pedig többfelé a 10 fokot is átlépheti majd a hőmérséklet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csípős éjszakai fagyokat, hideg nappalokat és havazást is kaptunk az elmúlt két hét során - írja az Időkép. A télies időnek azonban hamarosan vége szakad, és úgy tűnik épp az ünnepekre érkezik meg az enyhülés. A Kárpát-medencét jelenleg uraló fagyos légtömeget enyhe, óceáni eredetű léghullámok söprik el a hét első felében. A meleg levegő legelőször a magasabb légrétegekben érkezik meg, de ebből eleinte mi keveset fogunk érezni itt a felszínen, ahol kis időre még beragad a hideg levegő.

Hétfő és kedd hajnalban is lehetnek erős fagyok, főként az északi tájakon kerülhetünk -10 fok közelében. Még lesznek tájak, ahol napközben is fagypont közelében alakul a hőmérséklet, a legtöbb helyen azonban 2-9 fok közötti értékekre készülhetünk a hét első felében. Emellé többnyire fátyolfelhős, helyenként ködös, rétegfelhős idő várható számottevő csapadék nélkül.

Mi a helyzet a karácsonnyal?

A fehér karácsony sorsa is egyre inkább eldőlni látszik. A szerdától várhatóan tovább fokozódik az enyhülés, és karácsonykor kifejezetten enyhe, kora tavaszt idéző időjárás jöhet. Sok helyen fagymentesek lehetnek az éjszakák, napközben pedig többfelé a 10 fokot is átlépheti majd a hőmérséklet. Így az a kevés, meglévő hótakaró is nagy eséllyel elolvadhat, jelentős csapadékutánpótlás pedig egyelőre nem várható. Ha esetleg mégis jön valami, az nagy eséllyel eső formájában fog lehullani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?