Nem viccelt az időjárás: újabb melegrekordok dőltek meg Magyarországon

Nem viccelt az időjárás: újabb melegrekordok dőltek meg Magyarországon

MTI
Szilveszterhez hasonlóan az újév első napján is megdőlt a fővárosi és az országos melegrekord, újabb évszázados csúcsok lettek a múlté - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egészen mostanáig 15,3 Celsius-fok volt a január 1-jei legmagasabb hőmérséklet, amit még 1921-ben, Sopronban mértek. 2022-ben azonban ennél országszerte összesen 52 állomáson is magasabb értéket regisztráltak, volt, ahol több mint 2 fokkal - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-bejegyzéséből. A Veszprém megyei Sümegen 17,4 Celsius-fokot, a Somogy megyei Főnyeden pedig 17,5 Celsius-fokot mértek az év első napján.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Budapesten mostanáig szintén 1921-ben volt a legmelegebb január elsején, akkor a Gellért-hegyen 13 Celsius-fok volt. Most viszont Újpesten és Ferihegyen is 14,2 fokot, Lágymányoson pedig 14,4 fokot regisztrált a meteorológiai szolgálat.

Mint ismeretes, az óév utolsó napján is évszázados melegrekordok dőltek meg. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az előrejelzés szerint a következő napokban is többfelé mérhetnek még 10 Celsius-fok feletti értékeket, de sok helyen csak 5 fokig melegszik majd a levegő. Erőteljesebb lehűlés a jövő hét második felében várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?