Nem viccelt az időjárás: újabb melegrekordok dőltek meg Magyarországon

Nem viccelt az időjárás: újabb melegrekordok dőltek meg Magyarországon

MTI
Szilveszterhez hasonlóan az újév első napján is megdőlt a fővárosi és az országos melegrekord, újabb évszázados csúcsok lettek a múlté - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egészen mostanáig 15,3 Celsius-fok volt a január 1-jei legmagasabb hőmérséklet, amit még 1921-ben, Sopronban mértek. 2022-ben azonban ennél országszerte összesen 52 állomáson is magasabb értéket regisztráltak, volt, ahol több mint 2 fokkal - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-bejegyzéséből. A Veszprém megyei Sümegen 17,4 Celsius-fokot, a Somogy megyei Főnyeden pedig 17,5 Celsius-fokot mértek az év első napján.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Budapesten mostanáig szintén 1921-ben volt a legmelegebb január elsején, akkor a Gellért-hegyen 13 Celsius-fok volt. Most viszont Újpesten és Ferihegyen is 14,2 fokot, Lágymányoson pedig 14,4 fokot regisztrált a meteorológiai szolgálat.

Mint ismeretes, az óév utolsó napján is évszázados melegrekordok dőltek meg. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az előrejelzés szerint a következő napokban is többfelé mérhetnek még 10 Celsius-fok feletti értékeket, de sok helyen csak 5 fokig melegszik majd a levegő. Erőteljesebb lehűlés a jövő hét második felében várható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?