Nem viccelt az időjárás: újabb melegrekordok dőltek meg Magyarországon

MTI
Szilveszterhez hasonlóan az újév első napján is megdőlt a fővárosi és az országos melegrekord, újabb évszázados csúcsok lettek a múlté - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Egészen mostanáig 15,3 Celsius-fok volt a január 1-jei legmagasabb hőmérséklet, amit még 1921-ben, Sopronban mértek. 2022-ben azonban ennél országszerte összesen 52 állomáson is magasabb értéket regisztráltak, volt, ahol több mint 2 fokkal - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-bejegyzéséből. A Veszprém megyei Sümegen 17,4 Celsius-fokot, a Somogy megyei Főnyeden pedig 17,5 Celsius-fokot mértek az év első napján.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Budapesten mostanáig szintén 1921-ben volt a legmelegebb január elsején, akkor a Gellért-hegyen 13 Celsius-fok volt. Most viszont Újpesten és Ferihegyen is 14,2 fokot, Lágymányoson pedig 14,4 fokot regisztrált a meteorológiai szolgálat.

Mint ismeretes, az óév utolsó napján is évszázados melegrekordok dőltek meg. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az előrejelzés szerint a következő napokban is többfelé mérhetnek még 10 Celsius-fok feletti értékeket, de sok helyen csak 5 fokig melegszik majd a levegő. Erőteljesebb lehűlés a jövő hét második felében várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?