Krumplinak hitték, kiderült, hogy valami egészen más: őrület, mit talált egy házaspár

MTI
Mégsem a világ legnagyobb burgonyáját találta meg tavaly augusztusban egy új-zélandi házaspár: a Doug névre keresztelt, csaknem 8 kilogrammos termésről kiderült, hogy valójában egy tökféle gumója.

Dougot - vagy ahogy egy ideje betűzik, Dugot - Colin és Donna Craig-Brown találta kertjében. A pár kiásta a furcsa, mutáns kinézetű termést, amelyet először különös gombának tartottak. Amikor azonban Colin kivágott belőle egy darabot és megkóstolta, úgy érezte, krumpli íze van. Súlya a mérleg szerint 7,8 kilogramm volt. A Guinness Rekordokat számon tartó szervezet DNS-vizsgálata azonban más eredményt hozott. Mint a párnak írták, az elemzés szerint nem burgonyáról, hanem egy tökféle gumójáról van szó. Így a legnehezebb a burgonya rekordját továbbra is egy 5 kilogrammos nagy-britanniai példány tartja, amely 2011-ben kapta meg a címet.

A híressé vált terméstől a rossz hír ellenére sem szabadultak meg, továbbra is a pár mélyhűtőjében van, ahol unokáik mindig megcsodálják. Colin Craig-Brownnak egyenesen kedvet csinált ahhoz, hogy óriáskrumlit termesszen, azt tervezi, hogy növeszt egy valódi rekorder burgonyát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?