Az európai vetőmagbizniszről tanácskoztak a szakértők Magyarországon

agrarszektor.hu
Budapestre látogatott április 27-28-án az Euroseeds, a páneurópai növénynemesítési és vetőmag-termelési ágazat uniós szintű szervezete a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács meghívására.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A két szövetség Olaj- és Rostnövény Szekciójának tagjai az első napra tervezett szakmai megbeszélésen a magyarországi vetőmagágazat bemutatásától az európai fehérjenövény-termesztés ösztönzésén át a vetőmag-forgalmazási szabályokig a legfrissebb témák széles skáláját vitatták meg - írja közleményében a a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Megtárgyalták az Európai Unió vetőmagjogi-szabályozással kapcsolatos terveit és legújabb fejleményeit. Az Euroseeds elnökségi tagja, Christoph Herrlinger külön köszönetet mondott Mátrai Tibornak, a Vetőmag Szövetség alelnökének (Agromag Kft.), a támogató Rapool Hungária Kft.-t képviselő Pálffy Andrásnak és a magyar szervezőcsapatnak a találkozó kiváló előkészítéséért és a megbeszélésekért, amelyek megerősítik az Euroseeds és a Vetőmag Szövetség együttműködését számos fontos nemesítési és vetőmagtermesztési kérdésben. A tanácskozáson részt vett Garlich von Essen az Euroseeds főtitkára és Michael Gohn, a nemzetközi szervezet elnöke is.

A második napon a tanácskozás résztvevői látogatást tettek a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) Tordasi Fajtakísérleti Állomásán. A NÉBIH szakértőinek a magyar fajtavizsgálati és vetőmag-minőségbiztosítási rendszer nagy hagyományait és magas színvonalát bemutató előadásait a vetőmagágazat képviselőivel folytatott konzultáció követte. A virágzó őszi káposztarepce kísérleti parcellák megtekintése során a jelenlevők kézzelfogható színes bizonyítékát kapták a hazai és európai fajtavizsgálati jogszabályok harmonizált alkalmazásának.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?