Aggódhatnak a magyar gazdák: súlyos probléma ütötte fel a fejét a földeken

MTI
A következő napokban sem enyhül érdemben keleten az aszály - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Azt írták: elsősorban a keleti, de különösen az északkeleti megyékben száraz a talaj, míg nyugat felé haladva egyre kisebb a vízhiány, a Dél-Dunántúlon pedig "kedvező" a talaj vízellátottsága. Az északkeleti részeket szombaton eléri egy csapadékrendszer, így ott valamelyest enyhülhet az aszály.

A valószínűségi előrejelzések szerint nagyobb mennyiségű csapadék a következő napokban a nyugati megyékben fog esni záporok, zivatarok formájában. Ott szerdán tartós eső is lehet. Kelet felé haladva viszont ennek nagyon kicsi a valószínűsége - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?