2023. március 27. hétfő Hajnalka

Tragikus a helyzet ebben a magyar térségben: búcsúzhatnak a gazdák a terméstől?

MTI
A Dunántúlon jelentős mennyiségű eső esett az elmúlt napokban, de keleten továbbra is nagyfokú aszály van.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán azt írta: a légkörben zajló folyamatok, a lokálisan lezúduló nagy csapadék teljesen normális az év ezen szakában. Az elmúlt tíz napban főként a Dunántúlon, annak is főleg az északnyugati felén esett néhol lokálisan több mint 100 milliméternyi eső.

A keleti országrészben viszont az elmúlt napokban sem esett sok eső. A délkeleti részen hiányzik a legtöbb csapadék. A meteorológiai szolgálat kiemelte, hogy a keleti részeken nagy területen nagyfokú aszály van, ami csak tovább fokozódott az elmúlt időszakban. Az előrejelzések szerint a folytatásban sem várható sok csapadék a térségben, maximum egy-egy futó zápor - olvasható a bejegyzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?