Egyre többen vesznek ilyen szőlőt a boltokban: mi történik itt?

Egyre többen vesznek ilyen szőlőt a boltokban: mi történik itt?

agrarszektor.hu
Míg India május elején fejezte be gyümölcseinek csomagolását, addig a chilei szőlőszállítások jelentősen csökkentek. Dél-Afrika viszont a szezon végi gyümölccsel egészítette ki az ellátását. Ahogy teltek a hetek, jelentősen lelassult a csemegeszőlő piac, ami nemcsak amiatt történt, mert visszaesett a kereslet erre a gyümölcsre, hanem amiatt is, hogy a gyümölcs minősége és állapota nem volt megfelelő. A fogyasztók szívesebben vásárolták a szezonális gyümölcsöket, például csonthéjas gyümölcsöt, amely frissebb volt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Lelassultak a történések a csemegeszőlő piacon. Mivel nehéz volt jó tételeket találni, ezért a vásárlók hajlandóak voltak fizetni értük. A gyümölcs minősége és állapota befolyásolta a piacot, nyomást gyakorolva az értékesítésre, a szőlő válogatására és újracsomagolására kényszerítve - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!

A gyenge minőségű gyümölcsök lassabban kelnek el, mint a jobb minőségűek, ami hátráltatja az értékesítést. A fő probléma a rothadt és laza héjú gyümölcs volt. A hónap vége felé a piac tisztábbá vált, későbbi szezon kezdéssel megjelentek az egyiptomi szőlők. A többi európai országban, mint például Spanyolországban és Olaszországban a szokásos szezon kezdés várható.

Ami az eladási árakat illeti 2022. 21. hetében a jó minőségű, általános állapotú, magnélküli fehér és magnélküli piros tengerentúli fajtákat tálcás csomagolásban 2,20 €/kg és 2,45 €/kg átlagáron kínálták. A Red Globe esetében az ár átlagosan 2,05 €/kg (8,2 kilogrammos kiszerelésben) és 2,40 €/kg (4,5 kilogrammos kiszerelés) között volt.

Végezetül, az eladási árakat illetően referenciaként, 2022. 17. hetében a fehér magnélküli és a piros magnélküli tengerentúli fajtákat tálcás csomagolásban 2,20 €/kg és 2,30 €/kg áron kínálták. Míg a Red Globe esetében az árak átlagosan 2,25 €/kg (8,2 kilogrammos kiszerelés Chiléből) és 2,10 €/kg (8,2 kilogrammos kiszerelés Peruból).

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?