Durva viharok tarolhatják le az országot: így mossa el az eső a kegyetlen hőséget

Durva viharok tarolhatják le az országot: így mossa el az eső a kegyetlen hőséget

MTI
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: fokozódik a hőség, a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladhatja 25 Celsius-fokot, elsősorban az Alföldön a 27 fokot is. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű. A hidegre hajlamos részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy kedden országszerte elérheti a nagyon erős, néhol akár az extrém szintet az UV-sugárzás. A hőség veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Keddre virradóra az éjszaka második felében elsősorban a Dunántúl északnyugati, középső és keleti részén alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék, viharos széllökés, kisebb eséllyel aprószemű jég kísérhet. Kedden délután, este a Dunántúl nyugati felén fordulhat elő kevés helyen zivatar, melyek azonban hevesebbek is lehetnek, viharos kifutószéllel, jégesővel és intenzív csapadékkal. A meteorológiai szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Az országos tisztifőorvos három fokozatot rendelhet el, döntése értelmében csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55