Hatalmas tűz pusztított Bács-Kiskun megyében: óriási a kár, több hektár erdő égett le

Hatalmas tűz pusztított Bács-Kiskun megyében: óriási a kár, több hektár erdő égett le

agrarszektor.hu
Több mint ötven hektáron égett az Izsák és Soltszentimre közötti erdős terület, a hét közepén, este keletkezett tűzben egy lovasmajor több épülete is kigyulladt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet - tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem az MTI-t. Az OKF korábban azt közölte honlapján, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltotta a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.

Az érintett területen hat lakott tanya van, ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban - ahonnan az állatokat már korábban kimentették - kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

FRISSÍTÉS: Az égő lovardából a mentést Molnár Ottó izsáki körzeti megbízott kezdte meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-kapitányság -, a zászlóst végül füstmérgezés gyanújával kórházba vitték. A tűz terjedésének megakadályozásában, a behatárolásban a rendőrség helikoptere segédkezett. Az összefogás és minden igyekezet ellenére a lovardának körülbelül a fele, valamint több hektárnyi erdő és néhány tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető - tudatta a rendőrség.

A Soltszentimre közelében pusztító tűz egy áldozatot is követelt. Az áldozatra a major egyik leégett tanyájának romjai között, az épület leszakadt födémje alatt találták rá a tűzoltók.

(A cikkben szereplő képek forrása: MTI/Donka Ferenc)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?