A franciák nem viccelnek: őrület, mennyi körte teremhet idén az országban

agrarszektor.hu
Az Agreste szezon eleji prognózisa szerint 140 ezer tonna körüli körtetermés várható Franciaországban a tavalyi katasztrofális évet követően. Ha ezt a mennyiséget valóban sikerül betakarítani, az rekord közelinek számítana az országban.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az Agreste július 1-jén kiadott szezon eleji prognózisa szerint a tavalyi katasztrofális körtetermést (57 ezer tonna) követően idén rekord közeli, 140 ezer tonna körüli mennyiség valószínűsíthető. A 2021-es masszívan fagykáros évet követően a francia termőterület egyik termesztőkörzetben sem változott számottevően, maradt összesen 5900 hektár - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09