Valami nagyon beindult a lengyeleknél: meglepő hírek érkeztek az almatermésről

Valami nagyon beindult a lengyeleknél: meglepő hírek érkeztek az almatermésről

agrarszektor.hu
A Lengyel Statisztikai Hivatal (GUS, G³ówny Urz±d Statystyczny) prognózisa szerint az idei belföldi almatermés volumene 4,2 millió tonna körül alakul majd, ami 5%-kal több a tavaly betakarított mennyiségnél. A következő hetek időjárása még beleszólhat a végleges mennyiségbe, elsősorban a korai fajtákra gyakorolhat kedvezőtlen hatást az alacsony talajnedvesség.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Agrár-élelmiszeripari Gazdaságkutató Intézet (IERiG¯) előrejelzése szerint az idei felvásárlási és fogyasztói árak is jóval magasabbak lesznek a tavalyiaknál, és az elszabaduló üzemanyagárak miatt az importált gyümölcsfélék mennyiségének csökkenését prognosztizálják, ami legfőképpen a déligyümölcsöket érinti majd - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?