2022. szeptember 26. hétfő Jusztina

Hatalmas eső jön hétvégén: térképen mutatjuk, hol és mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Tagadhatatlanul őszire fordult az időjárás, a nyár szupercellás showműsorral búcsúzott csütörtökön. A nyárzáró front után a hétvége túlnyomó részében szeles, esős és hűvös időre készülhetünk. Szombaton országszerte borogós idő várható, napközben az északi tájakat leszámítva csendes, áztató esőre készülhetünk, a késő délutáni óráktól pedig egyre többfelé és egyre intenzívebben eshet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Jelentősebb mennyiség érkezik, a legtöbb, akár 30 mm-t meghaladó mennyiség a déli, délnyugati részeken várható. Emellett szeles időre számíthatunk és egész hétvégén 20 fok alatt maradhatnak a csúcsértékek. Szombaton a keleti megyék kivételével többfelé feltámad, helyenként erős lökések kísérik majd az északnyugati szelet, míg vasárnap országszerte erős lesz, helyenként viharossá fokozódik - írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A napsütésről nem kell teljesen lemondani, míg a szombat borongós, a vasárnap naposabb lesz,
nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Az éjszakai kiadós eső után a nyugati, középső tájakon már napsütésre ébredhetünk. A legtovább a keleti, északkeleti tájakon maradhat zárt a felhőzet és eshet, az ország többi részén szakadozott lesz a felhőzet és elszórtan számíthatunk napközben záporokra, néhol északkeleten zivatarra. Csupán 15-20 fokig emelkedik a hőmérséklet. A szeles időben pedig ezt még kevesebbnek érezhetjük, itt az ideje a melegebb pulcsikat, őszi kabátokat elővenni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?