Súlyos gondok vannak ezzel az olasz gyümölccsel: döbbenet, mi derült ki

agrarszektor.hu
Szeptember közepén a WAPA 92 ezer tonnával, az eredetileg becsült 12,168 millióról 12,076 millió tonnára csökkentette az uniós almatermésre vonatkozó prognózisát. Ennek alapjául a kedvezőtlen időjárási körülmények, a nyári extrém magas hőmérsékleteket követő elhúzódó aszály szolgált, de számos országban jelentkezett hiány idénymunkásokból is, ami szintén lefelé korrigálta az előrejelzést.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Konkrét számokat még nem közöltek, de Olaszország is csökkenteni fogja 2,15 millió tonnás termésbecslését, mert a helyi betakarítási adatok fényében már megállapítható, hogy a vártnál kisebb terméssel kell számolniuk. A legnagyobb probléma az olaszok fő fajtájával, a Golden Delicious termésével lesz, de negatív meglepetéssel szolgált a Gala is, amelynél főleg az extrém meleg okozott gondot - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?