Kemény mínuszokkal tarolja le a fagy az országot: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Véget ér az eddig tapasztalt tavaszias idő: szerdától észak felől egyre hidegebb légtömegek érkeznek az ország felé. Éjszakánként megint fagyni fog mindenhol, és napközben sem lesz több 0, +5 foknál. Számottevő csapadékot azonban nem hoz a lehűlés, így kiadósabb havazás sincs kilátásban a következő napokban.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Eddig tartott az enyhe január, szerdától ismét fagyni fog éjszakánként, és napközben se lesz olyan kellemes az idő, mint eddig. A most érkező lehűléssel együtt mindenhová visszatérnek az éjszakai fagyok, a leghidegebb tájakon -6, -7 fokig is csökkenhet hajnalonként a hőmérséklet. Napközben jellemzően 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk - írta meg az Időkép.hu.

Szerdán még főként a Dunától keletre várható többórás napsütés, csütörtöktől azonban a felhőké lesz a főszerep, csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Kisebb havas eső, havazás, hózápor szórványosan előfordulhat, de nem mindenhol várható csapadék, és ahol esni fog, ott sem lesz számottevő a mennyisége. A szél kezdetben csak helyenként lehet élénk, pénteken és szombaton azonban már sokfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések kísérhetik, sőt szombaton az Alpokalján viharossá is fokozódhat a légmozgás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?