Havazás jöhet pénteken: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, hol várható hó

Havazás jöhet pénteken: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, hol várható hó

MTI
Borult, felhős idő várható a hétvégén, de helyenként kisebb-nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet. Pénteken és szombaton elszórtan kell hószállingózásra, havas esőre számítani élénk, erős széllel, majd vasárnapra megszűnik a csapadék. Hajnalban gyenge fagy várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 0 és plusz öt fok körül alakul majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos középtávú előrejelzéséből

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken és szombaton egy hazánktól keletre, délkeletre elvonuló ciklon felhőzete okoz többfelé erősen felhős, borongós időt. Péntek napközben délkelet felől egyre több helyen számíthatunk majd hószállingózásra, kisebb havazásra, de számottevő mennyiség nem várható, a lehulló a hó a +1, +2 fokos hőmérsékletben nem igazán fog megmaradni - írja az Időkép. Pénteken az északi szél nagy területen, főként a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, főleg az ország keleti felén helyenként havas eső, a Tiszántúlon eső is. Az északi szél sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lesz. Hajnalban mínusz 5, plusz 1, kora délután általában 0, plusz 5 fok várható.

Vasárnap főleg rétegfelhőkre kell számítani, majd vastagodó fátyolfelhőzet is érkezhet északnyugat felől, emellett napos körzetek, időszakok is lehetnek. Számottevő csapadék nem várható. Az északi, majd nyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalban általában mínusz 6 és 0, kora délután 0 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Címlapkép forrása: MTI/Komka Péter

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?