Áramlik ki az alma Ukrajnából: ki nem találnád, hova kerül a gyümölcs

Áramlik ki az alma Ukrajnából: ki nem találnád, hova kerül a gyümölcs

agrarszektor.hu
A háború ellenére is jelentősen nőttek az ukrán szállítások, elsősorban a Közel- és a Távol-Kelet országaiba. Ugyanakkor az Európai Unió felé irányuló szállítások volumene meredeken csökkent, ma már csak Románia és Svédország említhető a jelentősebb vásárlók között.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A közel-keleti országok váltak az ukrán almaexport fő célpontjaivá a 2022-2023-as almaszezonban: még a háború ellenére is 2,5-szörösére nőttek az ebbe a régióba irányuló szállítások. A legfőbb desztináció az Egyesült Arab Emírségek, de jelentős tételek érkeztek Szaúd-Arábiába, Katarba, Irakba, Kuvaitba és Ománba is. Az orosz inváziót követően az ukrán exportőrök képesek voltak új szállítási útvonalak kialakítására, amit az is bizonyít, hogy fellendült az Üzbegisztánba és Malajziába tartó export is. Ugyanakkor az Európai Unió felé irányuló szállítások volumene meredeken csökkent, ma már csak Románia és Svédország említhető a jelentősebb vásárlók között - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?