Brutális fagy tarolja le az országot: mutatjuk, hol lesznek a legdurvább mínuszok

agrarszektor.hu
Az elkövetkező néhány éjszakán még több helyen lehet hidegebb -10 foknál, és szombatig maradnak az erős éjszakai fagyok. A vasárnapra virradó hajnal aztán egy átvonuló frontnak köszönhetően már lényegesen enyhébb lesz, átmenetileg több helyen meg is szűnhetnek a fagyok.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Derült időszak előtt állunk, felhőkből szombat reggelig kevés lesz fölöttünk, így bár napközben napról napra egy-két fokkal enyhébb időre van kilátás, az éjszakák továbbra is erős fagyokat hoznak - írja az Időkép. Köszönhető lesz ez az erős éjszakai kisugárzásnak, illetve a gyenge, mérsékelt légmozgásnak. Emellé a Nyírségben, a Hajdúság keleti részén, illetve a hegycsúcsokon még hótakaró is társul, ami tovább segítheti az erős hajnali lehűlést. 

Az ország nagy részén így szombatig bőven -5 fok alá hűl le éjszakénként a levegő, több helyen -10 fok vagy annál hidegebb sem kizárt. A leghidegebb továbbra is az Északi-középhegység fagyzugos völgyeiben lesz, akár -15 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?