Elindult az ellenőrzés: bármikor lecsaphat a NAV az ukrán gabonaszállítmányokra

Elindult az ellenőrzés: bármikor lecsaphat a NAV az ukrán gabonaszállítmányokra

MTI
2023. április 14-e óta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fokozottan ellenőrzi az ukrán mezőgazdasági termékek behozatalát. A hatóság közleményében arról is beszámolt, hogy országos adószakmai ellenőrzési akciósorozattal is vizsgálja a teljes gabonafeldolgozó- és kereskedő szektor Ukrajnából és más forrásból történő beszerzéseit.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A NAV közleményében felidézte, hogy egy kormányrendelet alapján egyes Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek csak tranzitszállítmányként haladhatnak át Magyarországon, ezért a hatóság Magyarország európai uniós külső vámhatárain és az ország egész területén ellenőrzi az érintett termékek árutovábbítási eljárásait. A folyamatos vámfelügyelet célja, hogy ezek a termékek a magyar piacon ne kerülhessenek forgalomba - tájékoztattak.

Az adóhatóság azt is jelezte, hogy az Ukrajnából az EU más tagállamain - elsősorban Szlovákián és Románián - keresztül érkező szállítmányokat mélységi ellenőrzéssel követik nyomon. A tranzitszállítmányok Magyarországról történő kilépését a NAV elektronikus eszközökkel és pénzügyőrök bevonásával is ellenőrzi az illegális lerakások megakadályozására.

A NAV országos adószakmai ellenőrzési akciósorozattal is vizsgálja a teljes gabonafeldolgozó- és kereskedő szektor Ukrajnából és más forrásból történő beszerzéseit. Az ellenőrzéseket az adóhatóság a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) közösen végzi - olvasható a közleményben.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?