Aggasztó előrejelzés érkezett az időjárásról: ilyen még nem volt soha

Aggasztó előrejelzés érkezett az időjárásról: ilyen még nem volt soha

MTI
Az év első fele a harmadik legmelegebb, az idei június pedig a legmelegebb volt a világban a mérések kezdete, 1880 óta - közölte az Egyesült Államok Országos Óceán- és Légkörkutató Hivatala (NOAA).

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Júniusban a globális átlaghőmérséklet a szárazföldi és óceáni területeken 1,05 Celsius-fokkal haladta meg a múlt századi 15,5 fokos átlagot, és 0,13 Celsius-fokkal volt magasabb a 2020-as év azonos hónapjában mért - eddig rekordnak számító -  csúcsértéknél. Januártól júniusig a szárazföldi és óceáni területek globális átlaghőmérséklete 1,01 Celsius-fokkal haladta meg a 20. századi átlagot - áll a NOAA közleményében.

A NOAA szerint eddig 2020 és 2016 első fele volt a valaha mért legmelegebb első fél év. Emellett 99%-os a valószínűsége annak, hogy 2023 a valaha mért tíz legmelegebb év közé esik - írták.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?