Letarolta a felhőszakadás Magyarországot: elképesztő, mennyi eső esett

Letarolta a felhőszakadás Magyarországot: elképesztő, mennyi eső esett

MTI
Az éjszakai felhőszakadásban több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullott, a legtöbbet, 73,8 millimétert Gyöngyössolymoson mérték - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a közösségi oldalán.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A bejegyzésben azt írták: a heves esőzések hátterében az áll, hogy a térségben hullámzó frontrendszer előterében meleg-nedves "szállítószalag" húzódik, amely dél felől nagy nedvességtartalmú levegőt juttat az ország fölé. Az éjszaka a legtöbb eső a Mátrában esett, a meteorológiai szolgálat automatája Gyöngyössolymoson 73,8 milliméter, egy megfigyelő pedig Parádon 73,2 milliméter csapadékot mért. A fővárosban a legtöbb csapadékot, 63 millimétert Kelenföldön mérték - tették hozzá.

Egy másik bejegyzésben arról számoltak be, hogy a hullámzó frontrendszer miatt Szlovéniában még több csapadék esett, volt, ahol 200 milliméter feletti értékeket regisztráltak. Magyarországon augusztusban az északnyugati országrészben hullott a legtöbb csapadék, Szombathelyen eddig 87 milliméter. Ez már most bőven meghaladja az augusztus havi átlagos 60 milliméteres csapadékmennyiséget - írták, hozzátéve, hogy az éjszakai felhőszakadásban néhány helyen pár óra alatt lehullott ez a mennyiség.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?