Viharokkal csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hova, mikor ér

Viharokkal csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hova, mikor ér

agrarszektor.hu
Csak hétfő délután éri el az ország nyugati területeit a várva várt hidegfront. Ezután azonban lassulás várható a mozgásában, és ezt követően csak a hét közepén távozik kelet, északkelet felé.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hét elején a nyugati tájakon már érezhető lesz a felfrissülés, köszönhetően annak a lassan mozgó, hullámzó hidegfrontnak, ami szerdára keleten is véget vet a forróságnak - olvasható az Időkép.hu oldalán. Mint írták, hétfőn így már több lesz a fátyolfelhő az ország fölött, délután nyugaton a gomolyfelhőzet is erősebben megnövekszik, és ott már záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok jelzik majd a front érkezését. A Dunántúlon északiasra fordul, a Dunától keletre még déli-délkeleti marad a légmozgás iránya, többfelé élénk, erős, zivatarok idején viharos széllökések kísérhetik. Nyugaton már 30 Celsius-fok alatt, máshol még 31 és 38 Celsius-fok között tetőzik a hőmérséklet, a legmelegebb keleten, délkeleten lesz.

A hidegfront várható elhelyezkedése kedd délben az ECMWF modell előrejelzése alapján (forrás: Időkép.hu)
A hidegfront várható elhelyezkedése kedd délben az ECMWF modell előrejelzése alapján (forrás: Időkép.hu)

Kedden fokozatosan kelet felé fog haladni a hidegfront, de keleten, északkeleten még marad a kánikula, az ország északkeleti csücskében 34-35 Celsius-fok is lehet. A Tiszától nyugatra viszont jellemzően 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, de hideg nem lesz, a 25 Celsius-fokot várhatóan még mindenhol eléri a hőmérséklet. Szeles idő várható, és többfelé kell számolni záporokkal, zivatarokkal, helyenként heves zivatarokkal, amiket felhőszakadás, szélvihar és nagyobb méretű jég kísérhet.

Szerdára a front előreláthatóan még a keleti, északkeleti tájakon okozhat záporokat, zivatarokat. A nyugatira-északnyugatira forduló szél sokfelé élénk, erős lesz. Keleten is mérséklődik a kánikula, itt 28-29 Celsius-fok körül, máshol 22 és 27 Celsius-fok között alakulhatnak a maximumok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?