Durva, milyen időjárás vár a magyarokra szeptember végéig: erre jó felkészülni

Durva, milyen időjárás vár a magyarokra szeptember végéig: erre jó felkészülni

agrarszektor.hu
Ugyan egy gyenge hidegfront miatt átmenetileg ősziesebbre fordult az idő, a hőmérséklet pár fokkal visszaesett az előző napokhoz képest, a nyárias idő újra gyorsan teret hódít magának. Csütörtökön helyenként már újra lehet 30 fok, pénteken pedig a legmelegebb tájakon 32-33 fok is lehet. Gyorsan visszatér tehát a nyár, de vajon hol marad az ősz, és mi okozza a tartós szeptemberi meleget?

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szeptember első dekádjában egy nagy kiterjedésű anticiklon alakította Európa időjárását, különösen Nyugat-Európában, az anticiklon hátoldalán kialakult erőteljes délies áramlásnak köszönhetően rekord magasságokba emelkedett a hőmérséklet. Franciaországban nem volt ritka a 35 fok fölötti forróság, Nagy-Britanniában szeptember 9-e volt az év eddigi legmelegebb napja, Londonban 33 fokot mértek. Ez az anticiklon biztosította nálunk is napokon keresztül a 30 fok fölötti maximumokat - írja az Időkép.

Nagyjából egy hete Nyugat- és Észak-Európa fölött megerősödött a ciklontevékenység, az egyik ciklon hidegfrontja múlt hét csütörtökre nálunk is pár fokos lehűlést hozott, azonban már vasárnapra újra elértük a 30 fokot. Az újabb gyenge hidegfront pedig tegnap, azaz kedden okozott átmenetileg kora ősziesebb időt. A folytatásban is hasonló lesz a helyzet, Európa nyugati és északi része fölé szinte futószalagon érkeznek majd a ciklonok az Atlanti-óceán felől. Hétvégén a jelenleg még hurrikánként tomboló Nigel érheti el mérsékeltövi ciklonná szelídülve a Brit-szigeteket. Térségünkbe a ciklonok előoldalán dél-délnyugat felől továbbra is az átlagoshoz képest több fokkal melegebb levegő fog érkezni, így marad a nyárias felállás, az ősz egyelőre nem jön.

Hétvégén egy hullámzó hidegfront ugyan az ország nyugati felére átmenetileg ősziesebb időt hozhat, úgy tűnik azonban, jövő héten ismét országszerte nyárias meleg lesz, annak ellenére is, hogy szombaton már csillagászatilag is beköszönt az ősz. Ebben a helyzetben a hónap végéig komolyabb változás nem is látszik, jó esély van arra, hogy nyárias idővel búcsúzzon a szeptember.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?