Akkora eső lehet, amilyen rég volt Magyarországon: jön a hidegfront

Akkora eső lehet, amilyen rég volt Magyarországon: jön a hidegfront

agrarszektor.hu
Visszarepít minket a tavaszba a hétfőn érkező hidegfront. Csapadék is érkezik, van, hol kedd reggelig 15-20, helyenként 25-30 milliméter eső is hullhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő este érkezik meg nyugat felől az a hidegfront, ami véget vet a kora nyárias időnek, és egyúttal ki is pucolja a légkörből a felettünk lévő nagy mennyiségű port - írja az Időkép. Napközben a vasárnapi naphoz hasonlóan poros, fátyolos felhőzet szűrheti meg a napsütést, miközben élénk, erős déli szél fog fújni. A hőmérséklet ismét átlépi a 25 fokot sok helyen, sőt délen akár 30 fokot is mérhetünk. A front csapadékrendszere a jelenlegi számítások szerint este 8 és 9 óra körül éri el a Nyugat-Dunántúlt, ahol az eső mellett záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak.

A front kelet felé halad tovább, így késő este és éjjel egyre több helyen alakulhat ki csapadék. Jelentősebb esőben azonban inkább a Dunántúlon élők bízhatnak: itt kedd reggelig nagy területen hullhat le 15-20, helyenként 25-30 milliméter csapadék. A csapadék kimoshatja a légkörben lévő nagy mennyiségű szaharai port, emiatt saras eső kialakulására is számítani lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?