Mínuszok és fagy jön kedden: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Mínuszok és fagy jön kedden: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A vasárnapi hidegfront után több helyen készülhetünk gyenge fagyra hétfőn, kedden és szerdán is. Jól fog jönni tehát egy kabát a következő reggeleken, csütörtöktől azonban újabb felmelegedés jön.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A vasárnap még többfelé felhős, esős időt okozó hidegfront hétfőre elvonul, és újra a napsütés veszi át az uralmat. A kitisztuló égbolt, a gyenge légmozgás miatt azonban csípős éjszakák elé nézünk és több helyen gyenge fagyra is készülni lehet - írja az Időkép.

Már hétfő hajnalban is lehettek gyenge fagyok a fagyzugosabb északi völgyekben és néhol akár az Alpokalján is. Kedden pedig még nagyobb területen süllyedhet fagypont közelébe a hőmérséklet, és a hidegebb északi völgyekben, valamint a Nyírségben -3, -2 fokos minimumok is előfordulhatnak. Hajnali fagyok még szerdán is lehetnek, de csütörtöktől újabb melegedés veszi kezdetét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?