Akkora eső jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

Akkora eső jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Nem egyszerre, inkább több hullámban érkezik az eső Magyarországra. A legfrissebb előrejelzések szerint péntek estig sok helyen kiadós csapadékmennyiség gyűlhet össze.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mostanáig tapasztalható nyárias, napos és kellemesen meleg őszt hamarosan felhősebb, csapadékosabb időjárás váltja fel. A következő napokban ugyanis az Atlanti-óceán és a Mediterráneum felől folymatosan kapjuk majd az enyhe, nedves levegőt, melynek következtében több hullámban és több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat le péntek estig - olvasható az Időkép.hu oldalán.

Az első adag kedd délután, este érkezik nyugat felől, de napközben még a legtöbb helyen száraz, ámde felhős időre lehet készülni, 17-26 fokos hőmérsékletekkel. Kedd éjszaka már szinte országszerte esni fog, és az eső mellett beágyazott záporok, egy-egy zivatar is előfordulhat. 

Szerdán több lesz a napsütés, szórványosan eső, záporok, néhol zivatar újra kialakulhat, és csütörtökön is hasonló helyzet várható. Este azonban jön az újabb csapadéktömb, ami a hét legkiadósabb, országos esőzését hozhatja el péntekre.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

Amint az a térképen is látszik, péntek estig megközelítőleg 10-60 milliméter közötti csapadékmennyiség hullhat le hazánkban. Persze lehetnek 10 milliméter alatti, ugyanakkor 60 milliméter feletti értékek is, nagyobb eséllyel a hegyvidéki területeken. Lesznek tehát olyan helyek, ahol négy nap alatt a sokévi októberi átlagcsapadéknál (nagyjából 50 milliméter) több eső is leeshet. Bizonytalanságok azonban, mint mindig, most is vannak mind a csapadékeloszlás, mind a csapadékmennyiség tekintetében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 12. 09:03