Brutális eső jön pénteken: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Brutális eső jön pénteken: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Előző éjjel kiadós esőt kapott az ország északi-északnyugati része. A mérések szerint a Dunántúl északi részén több helyen is meghaladta a 30 millimétert a lehullott csapadékmennyiség. Az esős idő azonban még nem ért véget, a péntek hajnalban érkező csapadékzónából többfelé is 20-40 milliméter eső hullhat le.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda éjjel az ország északi-északnyugati része kapott kiadós öntözést, több helyütt is 30 milliméter feletti csapadékösszegről számoltak be a mérőállomások. Az ország délkeleti kétharmadán azonban sok helyen 5 milliméter se hullott, a szárazság így még nem enyhült jelentősebb mértékben - írta meg az Időkép.hu. De nem kell aggódni, péntek hajnalban ugyanis érkezik egy új csapadékzóna, és többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat le.

Csütörtök éjjelig inkább csak záporok hozhatnak lokálisan kiadósabb csapadékot, péntekre virradóan azonban nyugat, délnyugat felől kiadós esőzés kezdődik, mely több órán keresztül eltart majd. Délen 10-20, máshol nagy területen 20-40 milliméter csapadék hullhat le, sőt kisebb körzetekben - elsősorban a Dunántúli-középhegységben - az 50 millimétert is elérheti a 24 órás csapadékösszeg, amely nagyjából az október havi átlagnak felel meg.

Az eső jól jön az őszi vetéseknek, így például a repcének, a búzának és az árpának. A tartós eső péntek délután szűnik meg nyugat felől, estére a keleti tájakat is elhagyja a csapadékzóna. Szombaton ismét érkezhet csapadék, de ekkor már inkább záporok formájában, nem fog mindenhol esni és a mennyiség sem lesz olyan jelentős, mint pénteken. Viszont helyenként zivatarok kialakulására is van esély a nyári időszámítás utolsó napján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?