Ömlik az import paprika Németországba: nem is hinnéd, honnan érkezik a java

Ömlik az import paprika Németországba: nem is hinnéd, honnan érkezik a java

agrarszektor.hu
A 2022/23-as (július-június) piaci évben rekordmennyiségű, 18200 tonna marokkói paprika érkezett Németországba közel 30 millió dollár értékben. Marokkó az egyetlen olyan paprikaexportőr, amelynek sikerült növelnie a német piacra irányuló szállításait az előző évben, sőt, az utóbbi évek során folyamatosan 10-20%-os bővülést realizált, míg más országok tavaly általában visszaesést könyvelhettek el.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Németország az Egyesült Államok mögött a világ második legnagyobb paprikaimportőre. Összesen 37 országból importálnak, a behozatal több, mint fele Spanyolországból származik, negyedét pedig Hollandiából vásárolják. Az előző szezonban az összesített (közte a spanyol és a holland) importvolumen csökkent egyrészt az aszályos időjárási körülmények hatására, másrészt az EU-ban rekordszintet elérő élelmiszer-infláció miatt - ez azt eredményezte, hogy a fogyasztók a nem nélkülözhetetlen zöldségeken spóroltak, és a paprika még Németországban is ilyennek számít (Lengyelországban például a frisspiaci paprika nagykereskedelmi ára 2022 februárjában csaknem két és félszer magasabb volt, mint egy évvel korábban). Marokkóban egész évben termesztenek paprikát, így a zöldség az év minden hónapjában exportra kerül, a német piacra a legnagyobb mennyiségben októbertől májusig szállítanak - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?