Döbbenetes, ami az lengyel piacokon zajlik: már ennyibe kerül az alma

Döbbenetes, ami az lengyel piacokon zajlik: már ennyibe kerül az alma

agrarszektor.hu
Bár egyes feldolgozók hamarosan befejezik a termelést, az ipari alma iránt továbbra is óriási marad a kereslet. Az ágazati szakértők szerint éppen ezért emelkedés várható az árakban.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Freshmarket.info értesülései szerint a lengyel ipari alma felvásárlási ára a 0,76-0,82 PLN/kg (66-71 Ft/kg) sávban mozgott az előző héten, a leggyakoribb átvételi ár 0,8 PLN/kg (70 Ft/kg) volt. Ez kismértékű csökkenést jelent a két héttel ezelőtti árakhoz képest, de ágazati szakértők szerint ezen a héten már kis mértékű emelkedés valószínűsíthető - írta meg a FruitVeB.

A kereslet továbbra is óriási, de az elkövetkezendő időszakban egyes feldolgozók már be fogják fejezni a szezont, és a télen a feldolgozóüzemek összesített alapanyagigénye visszaeshet. A kereslet legalább egy részét fenn fogják tartani azok az üzemek, amelyek továbbra is termelnek, de hosszabb távon (december-januárban) kérdés, hogyan alakulnak majd az árak. Elemzők továbbra is minimum a felvásárlási árak stagnálását, de inkább enyhe emelkedését tartják a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?