Döbbenetes, ami az lengyel piacokon zajlik: már ennyibe kerül az alma

Döbbenetes, ami az lengyel piacokon zajlik: már ennyibe kerül az alma

agrarszektor.hu
Bár egyes feldolgozók hamarosan befejezik a termelést, az ipari alma iránt továbbra is óriási marad a kereslet. Az ágazati szakértők szerint éppen ezért emelkedés várható az árakban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Freshmarket.info értesülései szerint a lengyel ipari alma felvásárlási ára a 0,76-0,82 PLN/kg (66-71 Ft/kg) sávban mozgott az előző héten, a leggyakoribb átvételi ár 0,8 PLN/kg (70 Ft/kg) volt. Ez kismértékű csökkenést jelent a két héttel ezelőtti árakhoz képest, de ágazati szakértők szerint ezen a héten már kis mértékű emelkedés valószínűsíthető - írta meg a FruitVeB.

A kereslet továbbra is óriási, de az elkövetkezendő időszakban egyes feldolgozók már be fogják fejezni a szezont, és a télen a feldolgozóüzemek összesített alapanyagigénye visszaeshet. A kereslet legalább egy részét fenn fogják tartani azok az üzemek, amelyek továbbra is termelnek, de hosszabb távon (december-januárban) kérdés, hogyan alakulnak majd az árak. Elemzők továbbra is minimum a felvásárlási árak stagnálását, de inkább enyhe emelkedését tartják a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55