Kemény időjárás jön: figyelmeztetést adtak ki Magyarországon

Kemény időjárás jön: figyelmeztetést adtak ki Magyarországon

agrarszektor.hu
Csütörtökön enyhe, erősen felhős nap várható. Az ország több pontján előfordulhatnak záporok, zivatarok, a meteorológiai szolgálat két vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Változóan, időszakosan erősen felhős idő várható a mai nap során. Helyenként előfordulhatnak záporok, egy-egy helyen esetleg az ég is megdörrenhet - olvasható a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzésében. A nyugatira, északnyugatira forduló szél hazánk északkeleti, északi felében nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ma a délutáni, esti órákban a délkeleti területeken - kis eséllyel - előfordulhat egy-egy zivatar. A zivatarokhoz viharos erejű (~ 60-70 km/h) széllökések társulhatnak. A nyugati, északnyugati szelet az Északi-középhegység magasabb területein 70 km/h közeli lökések kísérhetik. A zivatarveszély miatt a meteorológiai szolgálat Csongrád-Csanád és Békés vármegyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki.

Pénteken gyengén vagy közepesen felhős idő várható, csapadékra kicsi az esély. A szél lassanként mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között várható, nyugaton viszont kevés helyen fagyhat is. Reggeltől főleg fátyolfelhők lesznek az égen, majd a nap második felében vastagszik a felhőzet. A késő délutáni, esti óráktól helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső, főleg az északi, északnyugati országrészben. A déli szél többfelé megélénkül. Délutánra 8 és 13 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?