Itt a figyelmeztetés: sok magyar városban megváltozott a levegő minősége

Itt a figyelmeztetés: sok magyar városban megváltozott a levegő minősége

MTI
Javult a levegő minősége az országban - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) vasárnap közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból. Az NNGYK adatai szerint szombaton sehol nem mértek veszélyes minőségű levegőt, de továbbra is egészségtelennek, illetve kifogásoltnak minősül több település levegője.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Az NNGYK adatai szerint szombaton sehol nem mértek veszélyes minőségű levegőt, de továbbra is egészségtelen Ajka, Sajószentpéter és Miskolc levegője. Tizenkét település - Sopron, Sarród, Győr, Tatabánya, Várpalota, Kaposvár, Pécs, Budapest, Putnok, Kazincbarcika, Hernádszurdok, Nyíregyháza - levegőjének minősége kifogásolt, a többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített. 

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint vasárnap a Győr-Békéscsaba vonaltól északra nagy területen lesz erős, a magasabban fekvő területeken viharos a szél, ennek nyomán a levegő minősége az Északi-középhegység keleti felében jelentősen javulhat, míg nyugaton, délnyugaton a nyugodt időjárás hatására újra romlani kezd.

Hétfőn az ország északi felében az erős északnyugati szél hatására többnyire kedvezően alakul a levegő minősége, de a déli, délnyugati területeken tovább emelkedhet a légszennyező anyagok koncentrációja. A déli határ mentén gyenge csapadék előfordulhat, ami arrafelé mérsékelheti a levegő minőségének romlását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?