Tilos használni ezeket a növényvédő szereket 2024-ben: itt a tiltólista

Tilos használni ezeket a növényvédő szereket 2024-ben: itt a tiltólista

agrarszektor.hu
Az IH közleményében közzétette a VPAKG2021 kedvezményezettek számára a 2024-ben nem, vagy csak bizonyos megkötésekkel használható növényvédőszer hatóanyagok listáját (készítmények megnevezése nem szerepel a listában.)

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az 1.a táblázat tartalmazza a Horizontális szántó tematikus előíráscsoport, az Erózió-érzékeny -; a Belvíz-érzékeny -; valamint az Aszály-érzékeny szántó tematikus előíráscsoport esetében tiltott hatóanyagokat. Ugyancsak ezen táblázatban találjuk meg az MTÉT túzokvédelmi szántó -; az MTÉT kékvércse védelmi szántó -; az MTÉT alföldi madárvédelmi szántó-; és az MTÉT hegy- és dombvidéki madárvédelmi szántó tematikus előíráscsoportokban nem, vagy csak korlátozással alkalmazható hatóanyagokat - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az 1.b táblázatban találhatóak a Horizontális ültetvény tematikus előíráscsoportban tiltott, illetve korlátozással használható növényvédőszer-hatóanyagokat. Az 1.c táblázat rögzíti azon tiltott rovarölőszer hatóanyagokat, amelyek nem használhatók az MTÉT túzokvédelmi szántó-; az MTÉT kékvércse védelmi szántó-; az MTÉT alföldi madárvédelmi szántó-; az MTÉT hegy- és dombvidéki madárvédelmi szántó tematikus előíráscsoportokban. Az 1.c számú táblázat csak az 1.a számú táblázattal és a pályázati felhívás előírásaival együtt alkalmazható.

Azon hatóanyag használata tehát, amely a táblázatban külön jelölés nélkül szerepel, tiltott. A megjelölt hatóanyagok a jelölés szerinti korlátozással használhatóak. FONTOS! Az Európai Unióban nem engedélyezett hatóanyagok az AKG programban részt vevő területeken szükséghelyzeti engedéllyel sem használhatók! Felhívja a közlemény a figyelmet arra is, hogy azon AKG-ban támogatott területek esetében, ahol egyéb vállalás, vagy előírás miatt a növényvédő szer használata nem engedélyezett, úgy a közlemény mellékletében megjelölt korlátozással használható növényvédőszer hatóanyagok használata sem megengedett!

A Közlemény és a mellékletek az alábbi linken érhetőek el: https://archive.palyazat.gov.hu/akg-a-nem-alkalmazhat-nvnyvdszerek-listja#

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?