Meglepő fordulatot vett az időjárás itthon: erre nem sokan számítottak

Meglepő fordulatot vett az időjárás itthon: erre nem sokan számítottak

MTI
Enyhe, átlagosan csapadékos volt a január - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt.-nek az év első hónapjáról készített összefoglalójából.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Honlapjukon azt írták: a január középhőmérséklete országos átlagban 1,3 Celsius-fok volt, ami 1,8 fokkal meghaladja az 1991-2020-as évek átlagát. Ezzel az országos átlagot tekintve sorozatban a negyedik január telt el fagypont feletti havi átlaggal, amihez hasonló csak egyszer, 1918-tól 1921-ig fordult elő a 20. század kezdete óta - jegyezték meg. Hozzátették: a havi középhőmérséklet síkvidéken többnyire 1 és 2 fok között alakult, fagypont alatti havi értékeket csak az Északi-középhegység térségében és a magasabb hegyeken mértek.

A januári csapadékról azt írták, országos átlagban az eddig beérkezett adatok alapján 31,7 milliméter hullott az év első hónapjában, ami átlagosnak tekinthető, ugyanis az 1991-2020 közötti években 32,7 milliméter volt az átlag. Az ország legnagyobb részén 20 és 40 milliméter között volt a havi csapadékösszeg. Hozzátették: 20 milliméter alatti havi értéket rögzítettek például a Mezőföld déli részén, míg északon és az északkeleti határ közelében helyenként 50 milliméter körüli havi csapadékot mértek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 21. 16:01