Meglepő fordulatot vett az időjárás itthon: erre nem sokan számítottak

Meglepő fordulatot vett az időjárás itthon: erre nem sokan számítottak

MTI
Enyhe, átlagosan csapadékos volt a január - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt.-nek az év első hónapjáról készített összefoglalójából.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Honlapjukon azt írták: a január középhőmérséklete országos átlagban 1,3 Celsius-fok volt, ami 1,8 fokkal meghaladja az 1991-2020-as évek átlagát. Ezzel az országos átlagot tekintve sorozatban a negyedik január telt el fagypont feletti havi átlaggal, amihez hasonló csak egyszer, 1918-tól 1921-ig fordult elő a 20. század kezdete óta - jegyezték meg. Hozzátették: a havi középhőmérséklet síkvidéken többnyire 1 és 2 fok között alakult, fagypont alatti havi értékeket csak az Északi-középhegység térségében és a magasabb hegyeken mértek.

A januári csapadékról azt írták, országos átlagban az eddig beérkezett adatok alapján 31,7 milliméter hullott az év első hónapjában, ami átlagosnak tekinthető, ugyanis az 1991-2020 közötti években 32,7 milliméter volt az átlag. Az ország legnagyobb részén 20 és 40 milliméter között volt a havi csapadékösszeg. Hozzátették: 20 milliméter alatti havi értéket rögzítettek például a Mezőföld déli részén, míg északon és az északkeleti határ közelében helyenként 50 milliméter körüli havi csapadékot mértek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?