Brutális méretű áfonyát találtak Ausztráliában: ki látott már ilyet?

Brutális méretű áfonyát találtak Ausztráliában: ki látott már ilyet?

agrarszektor.hu
Egy ausztráliai farm megdöntötte a világ legnagyobb áfonyájának rekordját. Az általuk termesztett bogyó elérte ugyanis egy pingponlabda méretével.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ausztráliában találták meg a világ legnagyobb áfonyáját. A novemberben szedett és azóta a fagyasztóban tárolt áfonya eredetileg majdnem 4 centiméter széles és 20,4 gramm tömegű volt, ami körülbelül tízszerese egy átlagos áfonyának - írta meg a 24.hu a BBC értesülései alapján. Mint írták, a címet korábban egy Nyugat-Ausztráliában termesztett, 16,2 grammos bogyó viselte. Az új példány egy új fajtától származik, amelyet a Costa Group fejlesztett ki, hogy megfeleljen a nagyobb bogyók iránti fogyasztói igényeknek.

Brad Hocking, a cég munkatársa szerint az eterna fajta következetesen hatalmas gyümölcsöt terem, de a közelmúltban a rossz körülmények miatt az Új-Dél-Wales északi részén, Corindiban található farmjukon nem volt túl bőséges a termés. A csapat megdöbbent, amikor megtalált néhány gigantikus áfonyát. Hocking szerint a rekorder gyümölcs hatalmas volt, de azon a reggelen szedhettek volna további potenciális csúcsdöntő darabokat.

A bogyót 12 hét elteltével a héten a Guinness World Records a valaha dokumentált legnehezebb áfonyának minősítette. Hogy a gyümölcsnek milyen íze van, azt Hocking nem tudja megmondani, mivel úgy döntöttek, nem fogyasztják el. A csapat egyelőre nem döntött, hogy mi legyen a sorsa. Felmerült, hogy gyantában konzerválják, majd kiállítsák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?