Olyan hideg lesz, amilyen már rég volt Magyarországon: jön a fagy

Olyan hideg lesz, amilyen már rég volt Magyarországon: jön a fagy

agrarszektor.hu
A hét közepéig egyre nagyobb területet érint a reggeli fagy. A hétvégére azonban már nyoma sem lesz a hidegnek, a délutáni hőmérsékletek akár a 20 Celsius-fokot is elérhetik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hét első reggelén az ország északkeleti felén fagy várható: északon lesz a leghidegebb, -4, -5 fokig csökkenhet a fagyzugos helyeken a hőmérséklet, míg az alföldi tájakat gyenge fagy érinti - írta meg az Időkép.hu. Kedden ugyanakkor már nagyobb területen kell félteni a virágzó gyümölcsfákat. 

A kevésbé felhős, szélcsendes észak-dunántúli tájakon jobban lehűlhet a levegő, így itt sem kizárt gyenge fagy. Szerdán még több helyre bekúszhat a fagyos levegő, de -5, -6 foknál nem valószínű hidegebb, ami főként a fagyzugos helyenken lesz jellemző. Így erős mínuszok nélkül lehet abban bízni, hogy a gyümölcsösökben nem okoznak nagy fagykárt a következő reggelek.

Sándor, József, Benedek hét eleje helyett csak a hét második felére érnek ide. Hétvégére ugyanis a jelenlegi számítások szerint már nyoma sem lesz hajnali fagynak, a délutáni csúcsértékek pedig meghaladhatják a 20 fokot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?