2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Ömlik a francia piacokra ez a gyümölcs: elárasztott mindent

Ömlik a francia piacokra ez a gyümölcs: elárasztott mindent

agrarszektor.hu
Míg az AOPn Fraises Framboises de France szervezet a 2024-es évre stabil, 60 ezer tonna körüli termést vár, a szezonkezdet a délnyugati termesztőkörzetben és Bretagne-ban késéssel indult. A 14. és 15. hetek során kezdett el a piacokra jelentős mennyiségű áru érkezni a legnépszerűbb francia fajtából, a Gariguette-ből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Emeline Vanepsen, az AOPn Fraises Framboises de France igazgatója szerint a 14. és 15. héten egyaránt több mint 1000 tonna Gariguette került a polcokra, és kissé aggasztó, hogy ekkora mennyiséget valóban képes-e felvenni a piac - írja a FruitVeB. Az értékesítést segíti, hogy ezeket a tételeket mindenhol márkázzák, és francia zászlókkal jelzik hazai eredetét, de a mennyiségek egyszerűen olyan nagyok, hogy még ez is kevésnek bizonyulhat. Egyelőre nem látni annak jelét, hogy a termesztés gazdaságossága veszélybe kerülne, de az ilyen hirtelen nagy mennyiségben piacra ömlő hazai szamóca árcsökkenést szokott előidézni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31