Ömlik a francia piacokra ez a gyümölcs: elárasztott mindent

Ömlik a francia piacokra ez a gyümölcs: elárasztott mindent

agrarszektor.hu
Míg az AOPn Fraises Framboises de France szervezet a 2024-es évre stabil, 60 ezer tonna körüli termést vár, a szezonkezdet a délnyugati termesztőkörzetben és Bretagne-ban késéssel indult. A 14. és 15. hetek során kezdett el a piacokra jelentős mennyiségű áru érkezni a legnépszerűbb francia fajtából, a Gariguette-ből.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Emeline Vanepsen, az AOPn Fraises Framboises de France igazgatója szerint a 14. és 15. héten egyaránt több mint 1000 tonna Gariguette került a polcokra, és kissé aggasztó, hogy ekkora mennyiséget valóban képes-e felvenni a piac - írja a FruitVeB. Az értékesítést segíti, hogy ezeket a tételeket mindenhol márkázzák, és francia zászlókkal jelzik hazai eredetét, de a mennyiségek egyszerűen olyan nagyok, hogy még ez is kevésnek bizonyulhat. Egyelőre nem látni annak jelét, hogy a termesztés gazdaságossága veszélybe kerülne, de az ilyen hirtelen nagy mennyiségben piacra ömlő hazai szamóca árcsökkenést szokott előidézni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?