Botrány: súlyos csalással vádolnak több hazai borászatot
2019 és 2021 között több borászat képviselői fiktív munkákról és nem létező eszközbeszerzésekről állítottak ki hamis számlákat, hogy hazai és uniós támogatásokat szerezzenek.
2019 és 2021 között több borászat képviselői fiktív munkákról és nem létező eszközbeszerzésekről állítottak ki hamis számlákat, hogy hazai és uniós támogatásokat szerezzenek.
Egyre nagyobb méreteket ölt Magyarországon a száj- és körömfájás betegség, sok telep érintett.
Folyamatosan fejlődik a hazai zöldségtermesztés, az ágazatban fejlesztések és beruházások valósulnak meg.
A hazai tojáságazat tavaly kihívásokkal szembesült: alacsony árak, madárinfluenza, munkaerőhiány és költségnövekedés.
Évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgő készül hazánkban, ennek a mennyiségnek a jelentős része a magyar piacon kel el, körülbelül harmada kerül az exportpiacokra.
Az összes hazai halfogyasztás 40 százaléka realizálódik az év végi ünnepi időszakban.
Magyarországon jelenleg évente hozzávetőlegesen 2,5 ezer tonna gyapjú termelődik.
Van, ahol 2500 forintot kell fizetni egy kiló gesztenyéért, viszont több hely is van, ahol ennél jóval olcsóbban juthatunk hozzá.
Az extrém időjárás jelentős károkat okozott a növénytermesztésben Magyarországon.
2029-ig 1500-2000 milliárd forint közötti beruházás valósulhat meg a szektorban, ami történelmi lehetőség.
A 14. és a 15. héten érkezett meg a francia piacokra a Gariguette, a szokásosnál jóval nagyobb mennyiségben.
Bár örömmel fogyasztják a magyarok is az édesburgonyát, sokan nem tudtak megbirkózni a termesztésével itthon, így áramlik be az import.
A megkérdezett húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést vár az idei húsvéttól.
Bár a boltokban egész évben jelentős a zöldségkínálat, a kora tavaszi időszaktól kezdődően egyre több zöldségfajta esetében veszi át az import helyét a magyar áru.
Míg 10 éve a granola még nem volt ismert, ma már keresettebb, mint a müzli Magyarországon.
Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád VarjúGazda Éléskamrája programja.
Egyes gyökérzöldségek nemcsak egészségesek, hanem igen jó áron érhetőek el a piacokon.
Tovább drágulhatnak az élelmiszerek, ha a csomagolások után jövőre fizetendő díjak emelkednek.
Úgy tűnik, egyre fontosabb szempont a vásárlók számára a honi eredetet tanúsító védjegy.
Kínából 20 százalékkal több (26,5 ezer tonna) fokhagyma érkezett, Egyiptom a második legjelentősebb beszállító.
Egyes fajok esetén a tavaszi metszés felesleges munka, amivel még kárt is okozunk.
A mezőgazdaságot és az élelmiszeripart érintő pályázatok komoly beruházásokra adnak lehetőséget az OTP agrárgazdasági értékesítési igazgatója szerint.
A tavalyi évben mintegy 43%-kal bővült a fejessaláta kivitele, értéke pedig 48%-kal.
Borászat 4.0 – a technológiai újítások sokat segítenek a szőlőtermesztésben és borkészítésben.
Bár világszerte számos országban népszerű a nyulak húsa, hazánkban a fogyasztás nagyon alacsony.
Az elmúlt években jelentős változások, illetve folyamatok mentek végbe a magyar mezőgazdaságban az éghajlatváltozás, a növényvédőszer-kivonások, és a politikai tényezők tekintetében is.
A Soós Tészta Kft. több mint 40 éve nyújt kiváló minőségű tésztákat a vásárlók számára, és a KMÉ-védjegyet 26 termékük kapta meg.
Az őszi kalászosok gyomirtásának időzítése és hatékonysága döntő szerepet játszik a termésbiztonság szempontjából, mivel a téli hónapok során jelentős változások történhetnek a gyomnövények növekedésében.
Nincs termelő, aki az utóbbi 3-5 évben ne szembesült volna az ultraibolya sugárzás következtében fellépő károkkal, ami évről évre nagyobb problémákat okoz a termelésben.