Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.28. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.28. vasárnap

agrarszektor.hu
Csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.04.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.04.28.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.04.28.) napon.

2024.04.28. vasárnap: Csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szelet élénk, főként az Északnyugat-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik, de egy-egy viharos széllökés sem kizárt.

A hőmérséklet kora délután 23 és 28 fok között várható.
Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.04.29 hétfő: Napos, száraz idő várható kevés fátyolfelhővel. A délkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet délután 24 és 28 fok között alakul.

Friss híreink:

Vetés a kertben: itt a lista, ezekre jobb, ha figyelsz, sok múlhat rajta

A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet - akkor a tél alá vetést alkalmazzuk. A tavasz utáni, nyári vetések lényege, hogy ha időbeli eltolással, ütemezetten vetünk, akkor főleg a rövid tenyészidőjű növényekből nem egyszerre lesz sok termésünk, hanem folyamatosan kevesebb, ami ideális a konyhai felhasználást tekintve. Hiszen így nincs dömping, nincs egyszerre olyan sok betakarítani való, hogy ne tudnánk mit kezdeni az egyszerre jelentkező nagy mennyiségű terménnyel.

Súlyos hiba a kertben: ezt rontják el a legtöbben a növények permetezésekor

A növényvédelmi kezelések közül a permetezés az egyik leggyakoribb módszer. A növényvédőszerek egyre drágábbak, így fontos, hogy a hatékonyságot javítsuk. A permetezés esetén nagyon sok tényező van, amire ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.

Új növények lephetik el a földeket: nem is hinnéd, mire képesek

Egy svéd cég, az OlsAro, nemrég 2,5 millió eurónyi befektetést sikerült elnyerjen új, rezisztens haszonnövény-fajták fejlesztésére. A cég hamarosan piacra is tervezi dobni első termékét, egy sótűrő búzafajtát. De vajon tényleg megoldást és segítséget jelenthetnek ezek a fajták, illetve a génszerkesztés és a mesterséges intelligencia a klímaváltozás elleni harcban?

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Pofátlanság, milyen egzotikus húsokat eszik nap mint nap a magyar elit: ezeknek semmi sem drága!?

Az egzotikus kategóriába sorolható húsfélék, így például a kenguru, a zebra, a teve, a láma vagy a krokodil fogyasztása ritkaságszámba megy Európában, Magyarországon, szűk piacuk és fejletlenebbül szervezett termelésük miatt rendszerint nagyon borsos áron kaphatók. Megnéztük, mennyiért kaphatóak áruházakban és éttermekben, de annak is utánajártunk, vajon kell-e félnünk a fogyasztásuktól.

Nyakunkon a szezon: ennyit kereshet egy diák 2024 nyarán a vidéki Magyarországon

A nyári szezon közeledtével egyre több cég és vállalkozás keresi a fiatal munkaerőt a szezonra. különösen a vendéglátásba, és a turizmusban. A Meló-Diák lapunk megkeresésére elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nőtt a diákmunkák száma Magyarországon, részben a gazdasági fellendülésnek, részben pedig a diákmunka népszerűségének köszönhetően. Bizonyos munkakörökben ráadásul a diákok magasabb béreket vihetnek haza, mint a szüleik. A nyári munkát vállaló diákok közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak, így ugyanolyan szabályok vonatkoznak rájuk, mint más munkavállalókra, kivéve, ha diákszövetkezeken keresztül vállalnak munkát. A legnépszerűbb diákmunkák továbbra is a felszolgálói, pultos, recepciós vagy animátori munkák a fiatalok körében.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?