Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

agrarszektor.hu
Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.02.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.02.12.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.02.12.) napon.

2020.02.12. szerda: Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé erős, az ország északi felének egy részén viharos lökések kísérik. A hőmérséklet délután 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Az ország nagy részén száraz utakon autózhatunk, de elszórtan előfordul záporeső, főleg északkeleten a hegyekben néhol hózápor is kialakulhat. Egy-egy zivatar sem kizárt, kezdetben inkább az északkeleti tájakon, szerdán délnyugaton. Számítani kell tehát nedves, csúszós útszakaszokra. Az északnyugati, nyugati szelet még gyakran erős, elsősorban hazánk északi felén több helyen viharos lökések kísérik. Óvatosan vezessenek!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnik a hideg fronthatás, de még előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabb lehet a reakció idő.

A következő napok várható időjárása

2020.02.13. csütörtök: Eleinte kevés fátyolfelhőzet, sok napsütés várható, napközben csapadék nem valószínű. Estétől azonban északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és nyugaton szórványosan alakulhat ki eső, záporeső. A délnyugati, majd a déli szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

2020.02.14. péntek: Erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és felhőátvonulások lesznek. Kezdetben többfelé várható eső, északkeleten havas eső, havazás is lehet, majd futó zápor, hózápor valószínű. Kezdetben a délnyugati, majd az északnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Friss híreink:

Veszélyben a kukorica - Fekete technológiákra lesz szükség a védelméhez?
Mivel a neonikotinoidos csávázószereket betiltották, most a kukorica talajfertőtlenítésére koncentrálnak a termelők. A vetés előtti védekezésre idén utoljára vethetőek be klórpirifosz készítmények, és csak a rövidebb hatástartamú, kevésbé mérgező talajfertőtlenítők, illetve permetszerek maradnak a palettán. A szakemberek szerint megszűnik a kukoricabarkó elleni hatékony védekezés lehetősége. Amíg a fejlesztők nem találnak megoldást, várhatóan sok termelő választja majd a fekete technológiát.

Elképesztő! Ezzel a kütyüvel turbózzák fel a növényeket az élelmes brit gazdák
Az üvegházi termesztők egyszerre próbálják meg optimalizálni a növényeik fejlődését és a közvetlen környezetük feletti ellenőrzést, ezért számukra rengeteg különféle eljárás és formula létezik ezek kiegyensúlyozására. A Bridge Greenhouses most az üvegházak páratartalmának és hőmérsékletének szabályozására kínál egy új megoldást.

Brutális mennyiségű tűzifát kobzott el a hatóság az illegális fakereskedőktől
Az illegális eredetű fatermékek közérdekű célú felhasználására indított pályázati lehetőséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az Agrárminisztériumban tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az EUTR ellenőrzések során elkobzott termékekből a program első szakaszában csaknem 1300 köbméter (mintegy 13 ezer mázsa) tűzifára pályázhatnak ingyenesen önkormányzatok, közhasznú szervezetek, valamint egyházak és egyházi jogi személyek, tudhattuk meg az agrártárca közleményéből.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?