Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.07. péntek

agrarszektor.hu
Napos és felhős területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.02.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.02.07.) napon!

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.02.07.) napon.

2020.02.07. péntek: Napos és felhős területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég. Néhol hózápor, zápor előfordulhat. Az északias szél délelőtt még csak a Dunántúlon, majd délután átmenetileg északkeleten is megerősödik. Estére többnyire mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható. Késő este +3 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet, nyugatról keletre haladva lesz egyre hidegebb.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az északnyugati, majd északi, északkeleti szelet élénk, többfelé erős széllökések kísérik. Az ország nagy részén száraz utakon autózhatunk, csak elvétve alakul ki zápor, hózápor.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Keleten hideg fronthatás okozhat fejfájást, szédülést. Ingadozhat a vérnyomás. Erősebbek lehetnek a reumatikus és ízületi fájdalmak.

A következő napok várható időjárása

2020.02.08. szombat: A Dunántúl nyugati tájain tartósan felhős területek is maradnak, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél a Kisalföld térségében megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -10 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

2020.02.09. vasárnap: Éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben zsugorodik, illetve délután kelet felé elsodródva szakadozik, oszlik, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült idő várható. Csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül, majd estefelé a Dunántúl délnyugati részén a szél erősödni kezd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, nyugaton lesz az enyhébb idő.

Friss híreink:

Elképesztő! Soha nem látott módszerrel írtja a gyomokat az angolok legújabb robotja
Ha gyomirtásról beszélünk, egyre inkább előtérbe kerülnek a fenntartható, a talajt és a környezetet minél inkább kímélő módszerek. Egyre elfogadottabb a precíziós gyomirtás gondolata, de lassan elkészül az első olyan robot is, ami kémiai herbicidek helyett lézert használ. Ezek között a módszerek között bukkant most fel a RootWave és a Small Robot Company által fejlesztett robot, amely elektromos árammal ütné ki a gyomokat.

Végre a gépek is értik egymást! - Indul az adatfelhők kommunikációja
A traktorok fedélzeti elektronikája által gyűjtött adatokat az egyes gyártók adatfelhős tárolóiba juttatják, amelyhez a saját csatornáin keresztül a traktor üzemeltetője, a szervize és a gyártója férhet hozzá. Az adatfelhők közötti átjárhatóság (adattranszfer) eddig nem volt megoldható, ami gondot okozott a több traktor- és erőgépmárkát üzemeltető bérvállalkozók és gazdaságok számára. Most úgy tűnik, megszületett a megoldás. A következő lépés pedig az adatok hatékony kezelése lesz.

Zseniális: ezzel a módszerrel termesztenek zöldséget a profi holland gazdák
A hollandiai Campus Almkerk egy olyan különleges hely, ahol pixeles, vagy pontgazdálkodást folytatnak. Minden egyes "tábla" pontosan 100 négyzetcentiméteres, a különféle növények egymás mellett nőnek, az pedig a fogyasztó döntésén múlik, milyen zöldségek kerüljenek ki a földből.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. alkalommal az idei év végén
Budapest Economic Forum 2022
Jön a legjelentősebb hazai makrogazdasági konferencia
Portfolio Future of Finance 2022
Új konferencia a teljes magyar pénzügyi szektor számára
EZT OLVASTAD MÁR?