Hatalmas eső jöhet pénteken: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

Hatalmas eső jöhet pénteken: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

agrarszektor.hu
Május 24-én is erősen csapadékos idő vár Magyarországra. Szinte bárhol kialakulhatnak zivatarok, felhőszakadások, ezért a HungaroMet Zrt. egy kivételével valamennyi vármegyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt, illetve 15 vármegyére a felhőszakadás veszélye miatt sárga figyelmeztetés lépett életbe.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A zártabb felhőzet és összefüggőbb csapadékzóna pénteken szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő - írta meg a met.hu.

Az előrejelzés szerint péntek estétől szombat reggelig a gomolyfelhők fokozatosan összeesnek, a záporok, zivatarok este megszűnnek. Nagyrészt derült vagy gyengén fátyolfelhős idő várható. Több helyen pára-, ködfolt, főként az északkeleti harmadban rétegfelhőzet is képződhet. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, csak este a záporok, zivatarok mentén lehet még szélélénkülés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Zala vármegye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt. A HungaroMet Zrt. szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Forrás: met.huForrás: met.hu

Felhőszakadás veszélye miatt Somogy, Vas, Veszprém és Zala vármegyék kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Mint írták, az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: met.huForrás: met.hu
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?