Hatalmas eső jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

Hatalmas eső jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

agrarszektor.hu
Csütörtökön a késő délelőtti, déli óráktól nagyobb számban a Budapest-Békéscsaba vonaltól keletre, majd délutántól már nyugat, délnyugat felől kisebb számban másutt is zivatarok kialakulására lehet számítani. Szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki a heves esőzések miatt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A zivatarokat elsősorban intenzív csapadék (10-30 mm, kiemelten északkeleten lokálisan felhőszakadás > 30 mm), erős, viharos széllökés (~50-70 km/h), esetleg apró szemű jég (< 2 cm) kísérheti. A zivatartevékenység várhatóan az éjféli órákra lassan, fokozatosan lecseng - írja a met.hu. A legtöbb megyére zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében felhőszakadásra is figyelmeztetnek: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38