Brutális viharok közelítenek: erre jó, ha minden magyar felkészül

Brutális viharok közelítenek: erre jó, ha minden magyar felkészül

agrarszektor.hu
A meteorológiai tavasz utolsó napján mozgalmasabb időjárást fog produkálni a természet, ugyanis hevesebb viharok kialakulására is számítani kell a pénteki nap folyamán. S hogy mi okozza mindezt? A Kárpát-medencét továbbra is labilis, nedves légtömeg tölti ki, de bekavar nekünk még egy délnyugat felől közeledő mediterrán ciklon és a térség fölé húzódó, ún. meleg nedves szállítószalag is, amelyek együtt remek alapokat adnak az itt kialakuló záporoknak, zivataroknak.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A délelőtti órákban délnyugat felől érkező csapadékrendszer áztathatja majd a földeket, mely elsősorban a középső és a keleti, északkeleti részeken okozhat beágyazott zivatarokat, intenzív csapadékkal, kisebb méretű jéggel, viharos széllökésekkel. A második hullám viszont a hidegfronthoz kapcsolódóan, délután fog érkezni és ekkor várhatóak majd a hevesebb események is, ez csak az esti órákra fog elérni a keleti, északkeleti régiók fölé. Ezeket a viharok akár 80-90 km/órás kifutószél, hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső és akár nagyobb méretű, 1-3 centis jég is kísérheti majd. Egyelőre Baranya és Somogy kapott narancssárga figyelmeztést a várható hevesebb események miatt - írja az Időkép

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?