Brutális viharok közelítenek: erre jó, ha minden magyar felkészül

Brutális viharok közelítenek: erre jó, ha minden magyar felkészül

agrarszektor.hu
A meteorológiai tavasz utolsó napján mozgalmasabb időjárást fog produkálni a természet, ugyanis hevesebb viharok kialakulására is számítani kell a pénteki nap folyamán. S hogy mi okozza mindezt? A Kárpát-medencét továbbra is labilis, nedves légtömeg tölti ki, de bekavar nekünk még egy délnyugat felől közeledő mediterrán ciklon és a térség fölé húzódó, ún. meleg nedves szállítószalag is, amelyek együtt remek alapokat adnak az itt kialakuló záporoknak, zivataroknak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A délelőtti órákban délnyugat felől érkező csapadékrendszer áztathatja majd a földeket, mely elsősorban a középső és a keleti, északkeleti részeken okozhat beágyazott zivatarokat, intenzív csapadékkal, kisebb méretű jéggel, viharos széllökésekkel. A második hullám viszont a hidegfronthoz kapcsolódóan, délután fog érkezni és ekkor várhatóak majd a hevesebb események is, ez csak az esti órákra fog elérni a keleti, északkeleti régiók fölé. Ezeket a viharok akár 80-90 km/órás kifutószél, hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső és akár nagyobb méretű, 1-3 centis jég is kísérheti majd. Egyelőre Baranya és Somogy kapott narancssárga figyelmeztést a várható hevesebb események miatt - írja az Időkép

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?